Wat een heerlijkheid! Nu ik dit schrijf, zit ik op het terras van ons appartement op Kreta. Heerlijk uitkijken over de zee, palmboompjes in beeld, en Sam die binnen even zijn middagdutje doet.

Twee weken mogen we genieten van de zon, de zee, het zwembad, lekker eten, vrienden en elkaar. En tussendoor, als ik zin heb, pak ik mijn laptop erbij en werk ik vol enthousiasme aan de modules. Soms een beetje onhandig, want mensen interviewen gaat toch makkelijker als je gewoon in Nederland bent, maar dat komt volgende week dan wel weer. Die opdrachten sla ik gewoon even over, dus ondertussen krijgt alles steeds meer vorm.

Via WhatsApp ook regelmatig contact met mijn buddy Lilian, die ook de training “Start een succesvolle business als Virtual Assisant” volgt. Leuk om samen te sparren en met elkaar mee te denken over concept, doelgroep, diensten en alles wat erbij komt kijken.

De meeste middagdutjes van Sam benut ik op deze manier. Drankje erbij, laptop open en even helemaal opgaan in mijn plannen.
De flexibiliteit die het internet en een fijne laptop je bieden, is precies wat mij ook zo aantrekt in het VA-schap. Als Virtual Assistant kan ik straks overal werken. Thuis aan mijn bureau, op een terrasje in de stad, aan het strand of aan de andere kant van de wereld…

Het kan allemaal!