En toen stond de wereld ineens totaal op z’n kop!

Corona…

Het is haast niet voor te stellen dat we vorige maand rond deze tijd nog met een borrel in ons hand, gekleed in boerenkiel met z’n allen in de bomvolle kroegen van Oeteldonk stonden te zingen en feesten. Die jaarlijkse reünie lijkt al eeuwen geleden. En nu kunnen we alleen maar hopen dat de wereld zoals we hem kennen ooit nog terugkeert.

Natuurlijk, sommige aspecten van die wereld kunnen we met z’n allen missen als kiespijn. Het gejaagde, het individualistische, en natuurlijk de invloed op het klimaat.

 

Maar andere dingen uit deze periode willen we graag meenemen naar de toekomst. De mooie initiatieven die ontstaan, het saamhorigheidsgevoel, de rust in het verkeer. En voor ondernemers, de ongelofelijk snelle omslag naar het digitale werken.

Om me heen zie ik ondernemers best wel even worstelen met hoe ze dit nu handig aanpakken. Sommigen werken eigenlijk nog helemaal niet digitaal en hebben soms niet eens een website.
Social media? Wat moet ik daar nu mee? En al die video-bel-programma’s… Zoom, Teams, Hangouts? Ingewikkeld allemaal… Welnee, niet als je op weg geholpen wordt!

Dus daarom is mijn vraag aan jou:

Wat heb jij nu nodig?